ΠΟΜΙΔΑ: ΑΔΥΝΑΤΗ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΔΗΘΕΝ «ΕΝΙΑΙΟΥ ΦΟΡΟΥ» ΧΩΡΙΣ ΑΜΕΣΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ! – Ο ΕΝ.Φ.Ι.Α. ΔΕΝ ΑΦΗΣΕ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙ!

POMIDA

ΠΗΓΗ – http://pomida.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΜΙΔΑ: ΑΔΥΝΑΤΗ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΔΗΘΕΝ «ΕΝΙΑΙΟΥ ΦΟΡΟΥ» ΧΩΡΙΣ ΑΜΕΣΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ!

jailΟ δήθεν «Ενιαίος» Φόρος, που επιβλήθηκε τελικά με το πλέον αποτρόπαιο και ληστρικό σενάριο, είναι τελικά διπλός ετήσιος φόρος αποκλειστικά στην αστική ακίνητη περιουσία, σχεδιασμένος όχι με κριτήριο την εισπραξιμότητά του, αλλά την πολιτική επιβίωση εκείνων που τον ψήφισαν! 

Ο δήθεν «συνταγματικός» αυτός φόρος, δεν άφησε άρθρο του Συντάγματος που να μην το παραβιάσει!

Ο δήθεν «δίκαιος» αυτός φόρος, αφήνει αφορολόγητους όσους βγαίνουν στους δρόμους απειλώντας θεούς και δαίμονες και λεηλατεί όσους δεν μπορούν να κάνουν και αυτοί τα ίδια!

Ο δήθεν «δίκαιος» αυτός φόρος, επιβάλλεται με βάση αντικειμενικές αξίες της εποχής των Ολυμπιακών αγώνων, όταν η Ελλάδα ήταν μια άλλη χώρα, και όχι αυτή που είναι σήμερα!

Ο δήθεν «δίκαιος» αυτός φόρος θα παγώσει τις συναλλαγές ακινήτων και κάθε δυνατότητα των ιδιοκτητών να διεκδικήσουν οποιοδήποτε δικαίωμά τους σε οποιαδήποτε κρατική αρχή, αν δεν φέρουν πιστοποιητικό Δ.Ο.Υ. ότι δήλωσαν όλα τα ακίνητά τους και πλήρωσαν το φόρο για όλα!

Το κυριότερο: Ο δήθεν «δίκαιος» αυτός φόρος δεν δίνει καμιά διέξοδο και καμιά δυνατότητα επιβίωσης σε όσους θα αντιμετωπίσουν την κατάσχεση και τον πλειστηριασμό της περιουσίας τους και την πόρτα της φυλακής, λόγω πλήρους αδυναμίας εξόφλησης των χρεώσεών του!

Γι΄αυτό η κυβέρνηση οφείλει, το συντομότερο δυνατόν, μέχρι να καταργηθεί ολοκληρωτικά ο δημευτικός αυτός φόρος, να νομοθετήσει άμεσες λύσεις στα εξής σημαντικά προβλήματά του:

-Κατάργηση της απίστευτης διάταξης του άρθρου 9 παρ. 3 που αξιώνει την προσκόμιση βεβαίωσης ΔΟΥ ότι δηλώθηκαν ΟΛΑ τα ακίνητα και εξοφλήθηκαν οι φόροι για όλα τα ακίνητα του υπόχρεου, όχι μόνον για εμπράγματες αγωγές, αλλά και για «οποιαδήποτε άλλη ενέργεια ενώπιον δικαστηρίου ή δημόσιας αρχής» της χώρας! Αυτό σημαίνει ότι είναι πλέον απαράδεκτη οποιαδήποτε αίτηση, ένσταση, αντίρρηση, σε οποιαδήποτε δημόσια αρχή, για οποιοδήποτε θέμα αφορά ακίνητο, χωρίς την προσκόμιση και υποβολή του πιστοποιητικού ΕΝΦΙΑ από την αρμόδια Δ.Ο.Υ.! Πρόκειται πραγματικά για «σατανική» διάταξη, με εφαρμογή σε όλο το φάσμα της δημόσιας διοίκησης, δημιουργώντας γραφειοκρατία χωρίς προηγούμενο στην ιστορία του Ελληνικού Κράτους και αποκλείοντας όσους πολίτες δεν μπορούν να την αποκτήσουν από τη δυνατότητα κάθε αίτησης, ένστασης, προσφυγής, αδειοδότησης κλπ. που θα απευθύνεται όχι μόνο σε οποιοδήποτε δικαστήριο ή διοικητική επιτροπή, αλλά και σε οποιαδήποτε Υπηρεσία του κράτους, όπως Υπουργεία, Περιφέρειες, Δήμους, Εφορίες, Πολεοδομίες, Υποθηκοφυλακεία, Κτηματολογικά Γραφεία, Δασαρχεία, Αρχαιολογική Υπηρεσία, όλα τα Ν.Π.Δ.Δ. π.χ. ΙΚΑ, ασφαλιστικά Ταμεία κλπ,  αλλά πιθανόν και ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, κλπ. κλπ…

-Μείωση στο 50% του φόρου για τα κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα κτίσματα, με βάση τα στοιχεία του εκάστοτε υποβληθέντος τελευταίου εντύπου Ε2, και με έλεγχο για τη μη ρευματοδότησή τους. Διαφορετικά οι ιδιοκτήτες ξενοίκιαστων ακινήτων θα υποχρεούνται σε καταβολή μεσοσταθμικά ετήσιου φόρου υπερδιπλάσιου από τον περυσινό ΦΑΠ, χωρίς καμιά δυνατότητα να τον καταβάλουν!

-Δυνατότητα εξόφλησης των οφειλών από το φόρο αυτό, ποσού άνω των 50.000€ (προβλέπεται  ποινή φυλάκισης 1-5 ετών), με μονομερή εκχώρηση ακινήτων τους προς το Δημόσιο.

-Άμεση αποποινικοποίηση  της αντικειμενικής αδυναμίας καταβολής του φόρου αυτού, από όσους αποδεδειγμένα στερούνται εισοδημάτων και δυνατότητας να τον καταβάλουν. Το ερώτημα προς τον καθ΄ύλην αρμόδιο κ. Υπουργό της Δικαιοσύνης είναι: Εχετε αρκετές φυλακές για να εγκλείσετε όσους ιδιοκτήτες θα αδυνατούν να πληρώνουν το φόρο αυτό;

 ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΕΝ.Φ.Ι.Α. ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΜΙΔΑ:

ΠΟΜΙΔΑ: «ΛΗΞΙΑΡΧΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΘΑΝΑΤΟΥ» ΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟ Σ.Ν. ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΘΕΝ «ΕΝΙΑΙΟ» ΦΟΡΟ ΑΚΙΝΗΤΩΝ!

kideiaΛηξιαρχική πράξη θανάτου της αστικής ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας αποτελεί το νομοσχέδιο για τον (κατ’ ευφημισμό) «ενιαίο» αλλά στην πράξη διπλό αυτό φόρο ακινήτων που ψηφίστηκε οριακά στη Βουλή, το οποίο θα μείνει στην ιστορία ως η χαριστική βολή στη μεσαία τάξη της χώρας, τους ιδιοκτήτες ακινήτων, την οικοδομή και την κτηματαγορά.

Κατά παράβαση του Συντάγματος και της κοινής λογικής, αλλά και σε αντίθεση με τις αρχικές εξαγγελίες, επιβάλλεται διπλός ληστρικός ετήσιος φόρος σε εκατοντάδες χιλιάδες κατόχους αστικών ακινήτων προκειμένου να επιτευχθεί η πλήρης φορολογική απαλλαγή της επαρχιακής εκλογικής πελατείας, ενώ το σύνολο των φορολογικών επιβαρύνσεων στα ακίνητα υπολογίζονται με βάση εικονικές αντικειμενικές αξίες του 2007 που όλοι γνωρίζουν ότι δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα…

Αντί να υλοποιήσει τη δέσμευση για επαναφορά του ΕΤΑΚ, η κυβέρνηση μονιμοποιεί το χαράτσι που επιβλήθηκε το 2011 σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης, και το ΦΑΠ! Οι ελπίδες των ιδιοκτητών ακινήτων επαφίενται τώρα στα ελληνικά και ευρωπαϊκά Δικαστήρια.

Όμως στοιχειώδης φορολογική δικαιοσύνη επιβάλει την εισαγωγή και άμεση ψήφισητων εξής τροπολογιών κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή:

-Δραστική μείωση (50%) του φόρου για τα δηλωθέντα ως κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα κτίσματα, με βάση τα στοιχεία του εκάστοτε τελευταίου εντύπου Ε2.

-Δυνατότητα μονομερούς  εκχώρησης ακινήτων από τους ιδιοκτήτες προς το Δημόσιο, για εξόφληση τρεχουσών και μελλοντικών φορολογικών υποχρεώσεων των φορολογουμένων.

-Αποποινικοποίηση  της αντικειμενικής αδυναμίας καταβολής του φόρου αυτού, από φορολογούμενους που αποδεδειγμένα στερούνται εισοδημάτων και δυνατότητας να τον καταβάλουν.

-Κατάργηση της αντισυνταγματικής διάταξης του άρθρου 9 παρ. 3 που απαγορεύει κάθε προσφυγή στα δικαστήρια χωρίς βεβαίωση ΔΟΥ ότι δηλώθηκαν ΟΛΑ τα ακίνητα, ακόμη και σε ασφαλιστικά μέτρα ή δίκες Ειρηνοδικείου, και απαγγέλει ακυρότητα στα μεταβιβαστικάσυμβόλαια ακόμη και για το παραμικρό λάθος στα στοιχεία του ακινήτου που περιέχονται στη βεβαίωση της Δ.Ο.Υ.

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ 1.1.2014 ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΤΗΜΑΤΑΓΟΡΑ, ΟΙΚΟΔΟΜΗ ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ!!!

chartΜε μιά σειρά από φορολογικά μέτρα που αποτελούν καρφιά στο φέρετρο της κτηματαγοράς και της ιδιοκτησίας, απειλείται με πλήρη απονέκρωση κάθε συναλλαγή σε ακίνητη περιουσία στη χώρα μας. Η ΠΟΜΙΔΑ παρουσιάζει σε ένα συνοπτικό πίνακα τις θετικές και αρνητικές αλλαγές που έχουν  νομοθετηθεί ή αναμένονται, ώστε να μπορεί κανείς να καταλάβει με μιά ματιά, ποιά θα είναι η κατάσταση στην αγορά το έτος 2014, και γιατί με τέτοια μέτρα δεν θα μπορέσουμε ποτέ να βγούμε από την ύφεση!

ΕΛΛΗΝΙΚΗ KTHMATAΓOΡA ΑΠΟ 1.1.2014

ΝΕΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ

ΘΕΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

ΝΕΕΣ ΔΥΣΜΕΝΕΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΝ ΚΑΘΕ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΤΗΣ ΚΤΗΜΑΤΑΓΟΡΑΣ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ:

1.ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΠΟ 10% ΣΕ 3% 1. ΕΠΙΒΟΛΗ  ΔΙΠΛΟΥ ΕΤΗΣΙΟΥ ΦΟΡΟΥ,  ΣΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ, ΜΕ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΕΞΟΦΛΗΣΗΣ ΤΟΥ!
2. ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΕΠΙ ΑΓΟΡΑΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΑΞΙΑΣ 250.000€ 2. ΕΠΙΒΟΛΗ «ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ» ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΑΓΟΡΑΣ (!) ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ, ΛΟΓΩ ΛΗΞΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ!
 3. ΠΡΟΤΑΣΗ (?)ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΜΙΣΘΩΣΕΩΝ 3ΑΥΤΟΤΕΛΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΟΙΚΙΩΝ ΑΠΟ 11 – 33% + ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 1-4%
4ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΙΣΠΡΑΚΤΩΝ ΜΙΣΘΩΜΑΤΩΝ, ΛΟΓΩ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΧΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ (Ανακοινώθηκε ότι θα επανέλθει, και  στη συνέχεια ότι δεν χρειάζεται να επανέλθει…)

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΩΛΗΤΕΣ:

  1.ΕΠΙΒΟΛΗ ΦΟΡΟΥ ΥΠΕΡΑΞΙΑΣ 15%,  ΒΑΡΥΤΑΤΟΥ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ ΠΡΟ ΤΟΥ 2007, ΑΠΟ ΙΔΙΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗ Η ΑΝΤΙΠΑΡΟΧΗ!
  2.Ο ΠΩΛΗΤΗΣ ΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ»  ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΙΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΕΝΤΟΣ ΜΙΑΣ ΔΙΕΤΙΑΣ!

 ΠΗΓΗ – http://pomida.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Μια σκέψη σχετικά μέ το “ΠΟΜΙΔΑ: ΑΔΥΝΑΤΗ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΔΗΘΕΝ «ΕΝΙΑΙΟΥ ΦΟΡΟΥ» ΧΩΡΙΣ ΑΜΕΣΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ! – Ο ΕΝ.Φ.Ι.Α. ΔΕΝ ΑΦΗΣΕ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙ!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s