Το διήμερο Πανελλαδικό Δημοψήφισμα των Δικηγόρων (2 και 3 Δεκεμβρίου 2014). H ψηφοφορία στον Δ.Σ.Α

325_kalpiΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

1/12/2014

 

Το  διήμερο Πανελλαδικό Δημοψήφισμα των Δικηγόρων (2 και 3 Δεκεμβρίου 2014). H ψηφοφορία στον Δ.Σ.Α                                                                              

 

Διεξάγεται αύριο Τρίτη, 2 Δεκεμβρίου και μεθαύριο Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014, στους Δικηγορικούς Συλλόγους όλης της χώρας, το δημοψήφισμα των Δικηγόρων για το νομοσχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Την διενέργεια του δημοψηφίσματος, αποφάσισε η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, προκειμένου οι Έλληνες Δικηγόροι  να εκφράσουν τη θέση τους για ένα νομοσχέδιο που έχει συγκεντρώσει τα βέλη  ολόκληρου του νομικού κόσμου της χώρας. Πρωταρχικό μέλημα των πρωτοβουλιών του Δικηγορικού Σώματος είναι η προστασία της κοινωνίας και των δικαιωμάτων των πολιτών που πλήττονται καίρια από τις διατάξεις του εν λόγω νομοσχεδίου.

Στο δημοψήφισμα, που γίνεται κατ’ εφαρμογήν του άρθρου 138 του Κώδικα Δικηγόρων, καλούνται να συμμετάσχουν όλοι οι Δικηγόροι προκειμένου να απαντήσουν εάν αποδέχονται ή όχι, το σχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί και τις δύο ημέρες, από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα. Οι εκλογείς πρέπει να έχουν μαζί τους τη δικηγορική ταυτότητα ή οποιοδήποτε έγγραφο αποδεικτικό της ταυτότητάς τους (Αστυνομική Ταυτότητα, Διαβατήριο, Ασφαλιστικό Βιβλιάριο κ.ά.).

Σύμφωνα με την πρόσφατη αναλυτική ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας στις 28/11/2014, την οποία μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του συλλόγου www.dsa.gr, δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι Δικηγόροι που είναι μέλη του Δ.Σ.Α., εγγεγραμμένοι μέχρι και την 28/11/2014, ανεξαρτήτως αν έχουν υποβάλει ετήσια δήλωση, είναι σε αναστολή ή άδεια κάθε είδους.

Στον ΔΣΑ, η ψηφοφορία θα διεξαχθεί σε είκοσι(20) εκλογικά τμήματα. Τα ψηφοδέλτια θα είναι τρία. Ένα με το ΝΑΙ  στο σχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, ένα με το ΟΧΙ στο σχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας,  το οποίο περιλαμβάνει και την επιλογή των μορφών κινητοποίησης,(αποχή διαρκείας και αποχή στοχευμένη ή περιορισμένης διάρκειας) ή καμία αντίδραση και λευκό ψηφοδέλτιο.

Για τη διευκόλυνση των ψηφοφόρων, η ΕΙΣΟΔΟΣ θα είναι από την οδό Ακαδημίας, και η ΕΞΟΔΟΣ από την οδό ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ, όπως θα δείχνουν οι σχετικές πινακίδες.

Για την ομαλή διεξαγωγή της ψηφοφορίας παρακαλούνται οι συνάδελφοι, αφού ψηφίσουν, να αποχωρούν αμέσως από τους χώρους ψηφοφορίας και τους διαδρόμους και να ακολουθούν τις οδηγίες των εφορευτικών επιτροπών και των εντεταλμένων υπαλλήλων.

ΠΗΓΗ – http://www.dsa.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s